Ahad, 1 Mei 2011

Tengok nii.."Gertakan" Bodoh Dari Seorang Presiden..!!

Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek menutup pintu menyertai Barisan Nasional (BN) kepada PAS kecuali ia sanggup menggugurkan prinsip-prinsip negara Islamnya terlebih dahulu.

Dr Chua (gambar) berkata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak sedar bahawa partinya tidak akan menerima PAS menukar Malaysia menjadi sebuah negara Islam.

“Pendirian MCA adalah sangat jelas bahawa kami tidak akan menerima PAS dalam usaha mereka menjadikan negara ini negara Islam. Kami tidak akan menerima yang itu dan Perdana Menteri juga memang sedar akan pendirian MCA ini,” kata beliau.

“Mereka boleh menyertai BN jika mereka sanggup menggugurkan dasar menjadikan negara ini sebagai negara Islam,” kata beliau pada sidang media di sini hari ini.

Semalam, Najib berkata PAS patut keluar Pakatan Rakyat jikapun tidak memutuskan untuk tidak menyertai BN.

Sehubungan itu Perdana Menteri mendakwa PAS tidak pernah untung apa-apa pun dalam Pakatan Rakyat, malah mereka hanyalah menjadi alat kepada DAP.


Julagan : Oiii mangsat..lu ingat lu punya geltak Pas atak takut ka..tuiikhh..
Pas pun talak ingin mahu join sama itu parti Mangsat maa...DAP lagi baik
dari lu Oooo...Itu Umno menggong punya Parti boleh la lu kasi takut..Pas
yangan Oooo...Gua kasi "Lancau" sama luuu...Mangsat punya Olangg..

1 ulasan:

  1. Dulu Umno kata DAP tolak negara islam,sekarang MCA pulak yang cakap macam DAP cakap dulu2...apakata blogger umno mnagilah pendapat2 yang bernas bukan carutan atau alih isu.

    BalasPadam