Jumaat, 22 Julai 2011

Padan Muka Puak Umno PP..115 000 Sudah Mendaftar..!!

BN dan UMNO sekali lagi menfitnah Program Anak Emas Kerajaan PR Pulau Pinang sebagai berbentuk rasuah dan pancing undi bila belum ada pilihanraya dan RM100 diberikan kepada setiap bayi dan bukannya kepada mana-mana pemimpin PR.


Malah Suruhanjaya Pilihanraya pun tidak boleh menyatakan ianya ada kaitan dengan pancing undi bila tidak ada mana-mana pilihanraya sekarang.

Kemungkinan besar kerajaan PR tidak akan mengadakan pilihanraya bersama dengan BN sekiranya dijalankan tahun kerana mandate rakyat adalah untuk lima tahun.

Sungguh tidak waras dan tidak bertanggungjawab untuk BN dan UMNO mentakrifkan pemberian wang untuk meraikan tambahan cahaya mata kepada Pulau Pinang kepada rakyat sebagai amalan rasuah kerana pemberian wang kepada rakyat memang tindakan mana-mana kerajaan yang baik di dunia.

Sebelum ini, Kerajaan PR Pulau Pinang dikutuk keras melakukan rasuah berikutan kejayaan Program Penghargaan Warga Emas RM100 setiap tahun dan RM1,000 “one-off” urusan jenazah kepada waris warga emas pada 2010 demi mengenang jasa bakti sumbangan warganegara yang melebihi 60 tahun kepada pembangunan negeri.

Ekoran tuduhan BN, saya telahpun menjemput Pengarah SPRM Negeri Pulau Pinang menyaksikan pemberian wang RM 100 kepada warga emas ataupun RM1,000 “one-off” urusan jenazah.

Sehingga hari ini saya tidak pernah ditangkap ataupun disiasat pun melakukan rasuah kerana berikan wang kepada rakyat.

Tuduhan rasuah oleh BN untuk mensabotajkan program penghargaan emas nyata gagal dengan kadar pendaftaran warga emas kini melebihi 87% dengan hampir 115,000 warga emas Pulau Pinang telahpun mendaftarkan diri.

Oleh itu, BN dan UMNO harus meminta maaf dan menarik balik tuduhan jahat rasuah ini kerana memperbodohkan rakyat seakan-akan rakyat boleh dibeli dengan rasuah RM100 sahaja


JuRaGan : Lepas nii..menguap beruk la Umno PP...Fitnah dah tak "Lut"..sebab
dah banyak sangat fitnah..sampaikan orang dah tak percaya...kuah3
Umno...Apaa Pun Tak Bolehhhh..2 ulasan:

  1. Hoi Umno Pulau Pinang!! pi mampuihlah hang,jangan haraplah hangpa nak dapat balik PP,kalau dapatpun tunggulah Najib bertanduk.

    Masa dulu hangpa memerintah,pi bagi kat cina Gerakan,masa tu kerusi Umno lebih banyak drp Gerakan dan MCA..apahal la hangpa "Bodoh Piang" sampai lagu tu..tiba-tiba skrg bila dapat kat DAP hangpa mejerit-jerit macam orang nak mampuihh!! Pi daaaa mabukkk.....

    BalasPadam
  2. Umno Pulau Pinang Boleh Mampossss,Bagi kuasa pun kerja kamu menindas orang melayu,sekarang tanah melayu yang tinggal di Pulau Pinang cuma 17% termasuk tanah wakaf.Puas hati hangpa! lepas tu ada hati nak ambil Pulau Pinang Balik,Bangsat!!

    BalasPadam