Isnin, 11 Julai 2011

Timb. Menteri "Tempelak" Sikap Angkuh Pemimpin BN..

Timbalan Menteri Pelajaran, Datuk Saifudin Abdullah (gambar) mengakui "banyak perkara yang perlu diperbaiki" oleh BN ekoran perhimpunan Bersih 2.0 semalam.

Ketika bercakap kepada laman web The Malaysian Insider semalam, Saifudin berkata, kerajaan sepatutnya mengkaji cadangan Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia (Suhakam) bagaicara menangani perhimpunan aman.

"Dalam konteks perhubungan politik, kita perlu perbaiki banyak," kata Saifudin yang juga anggota Parlimen Temerloh itu.

Beliau bersetuju perhimpunan di stadium adalah lebih baik berbanding dengan di jalan raya namun dia tidak bersetuju dengan pandangan mudah bahawa "jika berlaku dijalan raya ia akan kecoh, kerana banyak juga perhimpunan di jalan raya berjalan dengan aman."

Perhimpunan Bersih 2.0 pada asalnya adalah perhimpunan aman untuk menghantar memorandum kepada Yang Dipertuan Agung bagi memohon agar pilihan raya diadakan dalam keadaan bersih dan adil.5 ulasan:

 1. Kau nasihat lah si Rosmah tuuu. Najis dah tak ada teloq

  BalasPadam
 2. Inilah satu-satunya timbalan menteri spesis UMNO yang masih bermaruah dan berintegriti.Kalau ramai yg mcm ni dalam UMNO, alamatnya hasrat PR untuk menawan Putrajaya masih jauh lerr...

  BalasPadam
 3. tahniah datuk....pemimpin terakhir umo yg masih waras dan bijaksana

  BalasPadam
 4. Finaly i can still smell a perfume from UMNP/Bn leader otherwise it was shit all the Way syabas YB Safudin.Pemimpin macam ni lah yang di perlukan Rakyat Malaysia.

  BalasPadam
 5. masa di temubual Durian fm pun, agak rasional... nasib baik ada sikit jer spisis nie dln umno, kalo tak jenuh kita.....

  BalasPadam