Jumaat, 9 September 2011

Tengok nii..GerakKerja Yang Buat Umno "Meroyan" Bro...


Utusan telah menyiarkan berita mencabar che'GuBard membuat laporan SPRM dalam isu cincin berlian nilai RM24.45 juta yang dikaitakn Rosmah Mansor yang telah didedahkan SAMM sejak 8 Julai lepas. Namun selepas 'fitnah' 1 syawal tersebut satu email telah dihantar minta Utusan betulkan fakta namun tidak diendahkan. Mustahil Utusan tak mengetahui laporan SPRM telah dibuat tetapi sengaja menggunakan taktik propaganda memperbodoh rakyat untuk menjaga kepentingan regim Najib Razak.

Respon dari itu beberapa aktivis SAMM di Negeri Sembilan telah membuat aksi menampal keratan fitnah Utusan Malaysia dan salinan laporan SPRM di pintu pejabat Utusan Malaysia di Seremban.

Selepas melakukan aksi menampal Saufi Mi'ad, selaku Penyelaras SAMM N.Sembilan menyatakan depan wartawan "tak guna bercakap dengan media pekak alat propaganda regim ini, kami tampal dan biar mereka baca sendiri"

"Terpulang kepada Utusan nak kata kami serang dan rosak pejabat mereka atau nak lapor polis kerana tindakan kami, dah ini saja cara nak layan akhbar penipu yang membodoh minda rakyat" tambah beliau lagi depan wartawan sebelum beredar dari pejabat Utusan.

Ketika mereka menampal dan bercakap dengan wartawan tiada kakitangan yang keluar cuma mengintai-intai dari balik cermin gelap tetapi beberapa orang menyerbu dan mengambil gambar sebaik sahaja aktivis-aktivis SPRM meninggalkan pejabat tersebut.

Aksi yang sama turut di lakukan pada 7 September lepas oleh aktivis-aktivis SAMM Pulau Pinang yang diketuaki oleh sdr. Aidil dan turut serta Ketua AMK P.Pinang, Sdr. Amir Ghazali.

2 ulasan:

 1. Tahniah CheGu Bard!!

  BalasPadam
 2. Dah tertera dengan bukti yang sah tapi puakx ini
  masih tidak mahu percaya lagi.SPRM pun ketaq lutut
  nak ambil tindakan.Tak tahulah apa nak jadi dengan
  Malaysia ini?Kalau dalam sebuah keluarga tu BAPA/
  SUAMI tidak bertanggungjawab maka JAHANAMLAH
  keluarga itu.Apa tah lagi sebuah NEGARA??JAHANAM
  NEGARAKU KIAN HAMPIR ANDAI TIADA SESIAPA YANG
  BERANI MENGAMBIL TINDAKAN!!!!!!!

  BalasPadam