Jumaat, 9 September 2011

Laknat Allah..Apa Jenis Manusia Macam ini...

Pilu hati seorang bapa berusia 71 tahun apabila kerinduan dipendamnya untuk bertemu anak berakhir dengan insiden tidak dijangka apabila dia dihantar ‘orang suruhan’ anaknya itu ke tepi sebuah masjid hanya beberapa jam melepaskan kepenatan di rumah orang kesayangan itu, semalam.

Lebih menyedihkan Wahid Hussin yang tinggal bersendirian di Kuala Penyu dekat sini, sanggup menempuh perjalanan sejauh lebih 60 kilometer (km)menaiki bot dan pengangkutan awam lain sebaik keluar dari Hospital Kuala Penyu, semata-mata mahu meraikan Aidilfitri bersama anak lelaki berusia 40-an, di sebuah kampung di sini.

Warga emas yang kematian isteri lebih 12 tahun lalu itu bukan saja ‘dibuang’ berhampiran Masjid Jamek An-Nur, malah wang tunai dimiliki termasuk yang disumbang orang ramai ketika dirawat di hospital turut dikebas anak derhaka terbabit.

Warga emas itu bernasib baik apabila ditemui dalam keadaan lemah oleh pekerja masjid di tepi pokok bunga berhampiran masjid sebelum dibawa ke pekarangan rumah ibadat itu untuk diberi bantuan sebelum diserahkan kepada pengurusan untuk tindakan selanjutnya.


Masih berbaju pesakit hospital, Wahid yang ditemui Harian Metro di pekarangan Masjid Jamek An-Nur di sini, tidak dapat menahan sebak apabila mengenangkan perbuatan anak kandungnya itu.

3 ulasan:

  1. Inilah anak Hasil sistem pendidikan sekular Umno Haram Jadah..

    BalasPadam
  2. INILAH HASIL DARI TARBIAH UMNO/BN. ANAK ANAK MENJADI DERHAKA KEPADA OPRANG TUA SENDIRI YANG TELAH BERSUSAH PAYAH MEMBERIKAN KEPADA MEREKA KEHIDUPAN SEBAGAI MANUSIA TETAPI SISTEM KERAJAAN MENJADIKAN MEREKA MENEMPUH KEHIDUPAN SEBAGAI IBLIS. SEDARLAH WAHAI ANAK, KAMU JUGA AKAN MENEMPUHINYA SEBAGAIMANA APA YANG TELAH KAU PERBUAT KEPADA IBUBAPAMU . ALLAH AKAN MEMBALAS KEPADA PERBUATAN MU SECARA TUNAI DIDUNIA SEBELUM SIKSAAN YANG LEBIH DAHSYAT LAGI DIAKHIRAT. TUNGGULAH TANGGAL MAINNYA.....

    BalasPadam