Sabtu, 25 Februari 2012

Puak-Puak "Erdogan" Muntah Cirit Baca Berita Ini..

Desas-desus dua anggota Exco Kerajaan Negeri dikatakan menolak tawaran menyambung jawatan sebagai protes terhadap Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak, di luar pengetahun barisan Exco sedia ada.

Exco Industri dan Pelaburan, Pertanian dan Industri Asas Tani, Bioteknologi, Pembangunan Luar Bandar dan Basmi Kemiskinan Negeri, Datuk Ir Amiruddin Hamzah berkata, beliau tidak mendapat maklumat berkenaan perkara itu.

“Saya tidak tahu pula ada kalangan Exco menyatakan hasrat untuk tidak dilantik semula. Setahu saya, semua Exco bersedia galas amanah jika ditawarkan peluang,” katanya kepada Sinar Harian.

Amiruddin yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Anak Bukit mengulas spekulasi melanda politik Kedah sejak kelmarin, mendakwa kononnya kedua-dua Timbalan Pesuruhjaya Pas Kedah, iaitu Datuk Ir Phahrolrazi Zawawi (Exco Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Kerja Raya, Bekalan Air, Sumber Air dan Tenaga) dan Dr Ismail Salleh (Exco Kesihatan, Badan-badan Bukan Kerajaan, Pembangunan Insan, Sains dan Inovasi, Teknologi Maklumat dan Komunikasi) menolak dilantik semula sebagai Exco.

“Jika saya mendapat tawaran dilantik semula sebagai Exco, saya akan terima amanah itu dan hadir pada majlis pelantikan 28 Februari di Istana Anak Bukit.

“Saya tiada masalah dan bersedia pikul tanggung jawab. Saya menyokong kepimpinan Azizan yang saya anggap sebagai seorang bapa dalam keluarga besar Kerajaan Negeri,” katanya.

Menurutnya, masih banyak perancangan untuk melonjakkan ekonomi negeri ini yang belum dilaksana.

Ditanya sama ada Azizan kini berdepan tekanan, Amiruddin berkata, Azizan dilihat tenang atau tertekan dengan pelbagai dakwaan, malah menjalankan tugasnya de­ngan lancar.

“Menteri Besar seperti biasa sahaja, semua mesyuarat lancar, seolah tidak ada apa-apa berlaku,” katanya.

8 ulasan:

 1. kwak...kwak...kwakkkk...
  siapa tipu siapa...

  buatlah apapun yg patut....Asal Bukan Umno..!

  BalasPadam
 2. Semoga Ustaz Azizan tabah menghadapi dugaan .

  BalasPadam
  Balasan
  1. ULAMAK HANYA BERHARAP PERTOLONGAN ALLLAH...

   Padam
 3. Nampaknya Erdogan menyokong Azizan pulak. Pening aku. Pening. Hassan Ali, mari tolong selesaikan masalah di Kedah ni. Pasal apa Erdogan sokong Ulama' ni.

  BalasPadam
  Balasan
  1. PASAL PUAK EDORGAN GOPOH BARAI..KALU TAK BETUL NIAT DAN JALAN DALAM JEMAAH,TUNGGULAH PEKUNG BUSUK DALAM HATI PUAK EDORGAN INI AKAN TERBAU OLEH JEMAAH AKHIRNYA!

   Padam
  2. Untuk mendapat maklumat terkini dan tepat sila layari..http://selamatkan-pas.blogspot.com/

   Padam
 4. Salam, sesama sendiri pun nak bertelagah, saling tak tumpah cam parti Melayu yg tuuuu!

  BalasPadam
  Balasan
  1. Sedangkan lidah lg tergigit...setiap yg berlaku pastu ada hikmahnya...laki bini yg satu bantal n satu selimut kadang2 bercerai berai...asalkan gua tetap dipimpin ulamak...bkn umngok...

   Padam