Selasa, 27 Mac 2012

Fuhh...Shahrizat Kini Ketawakan Umno..??

Senyum dan ketawa jadinya Kak Jat apabila beraknya ditengah jalan sanggup dicuci oleh pemimpin Umno yang Haprak apabila berita yang menyatakan bahawa Kerajaan akan membuka tender kepada mana-mana syarikat yang berminat untuk mengambil alih projek ternakan lembu daging Perbadanan Fidlot Nasional (NFC), kata Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Noh Omar.

Beliau berkata kementerian itu serius untuk memastikan projek tersebut dapat diteruskan dan berjalan lancar seperti yang dicadangkan sebelum ini.

Menurutnya, cadangan mempelawa syarikat lain meneruskan projek itu telah diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sebelum ini dengan timbalannya Tan Sri Muhyiddin Yassin diminta diminta memastikan projek itu diteruskan.

"Kita telah melantik juruaudit bebas kerana kita serius (untuk teruskan projek ini).
"Kita juga dalam proses kedua iaitu membuka tender projek untuk diteruskan oleh mana-mana syarikat yang berminat," katanya ketika menggulung usul menjunjung kasih titah ucapan Yang di-Pertuan Agong bagi kementeriannya di Dewan Rakyat pada Selasa.

Isu NFC berbangkit apabila didakwa telah menyalah guna peruntukan kerajaan sebanyak RM250 juta untuk projek pengeluaran daging.

4 ulasan:

 1. ir art kata...sharizat lembu, muhyidin lembu, najib lembu dan semua ahli umno adalah lembu belaka.

  BalasPadam
  Balasan
  1. saya sokong awak. dan juga sokong Noh Lembu untuk beri tender kepada abu adam ni.dia raayat malaysia lagi pun dia membela lembu lima ekor ada pengalaman dalam bank dia ada RM5,000 lebih dari salleh tu dia ada 4590 lebioh kurang apa salah kita kayakan abu adam ni setuju.

   Padam
 2. RM250 JUTA JANGAN BUAT BODO & SENYAP AAR !

  BalasPadam
 3. Salam, waaahhh buat dosa ketawa kah kah kah!

  BalasPadam