Isnin, 22 April 2013

Terbangsatt..SPR Akui Sejarah "Pelingkup" PAS DiTrengganu Akan Berulang..

PUTRAJAYA: Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) dijangka meriah apabila menyaksikan tujuh negeri yang dijangka 'panas' mencatatkan bilangan tertinggi peningkatan pengundi baru.
Jumlah pengundi di Selangor, Johor, Perak, Sabah, Sarawak, Kelantan dan Kedah masing-masing meningkat sekurang-kurangnya seramai 150,000 pengundi.

Kesemua mereka mendaftar sebagai pengundi selepas pilihan raya umum 2008.
Daripada tujuh negeri berkenaan, Selangor mencatatkan peningkatan terbesar bilangan pengundi baru iaitu sebanyak 29.06 peratus iaitu daripada 1,565,494 pada tahun 2008 kepada 2,020,500 pada suku ketiga tahun lalu.

Mereka adalah sebahagian daripada lebih 2.4 juta pengundi baru di seluruh negara yang berdaftar sejak pilihan raya umum lalu yang disifatkan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan raya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof sebagai 'tidak pernah berlaku sebelum ini'.

"Kadar peningkatan jumlah pengundi tidak pernah setinggi ini, bermakna usaha kami untuk meningkatkan pengundi berjaya," katanya.JuRaGan :Fuhh..di Selangor penambahan pengundi sebanyak 455 006 orang..hampir setengah juta beb..Cerita nii dah berlaku diTerengganu peningkatan mendadak pengundi. Tapi tak ramai orang percaya, bahkan ada yang memandang sinis. Tahun 2004. Dun Manir mencatatkan peratus pengundian hampir 98%. Dikebanyakkan Dun lain diseluruh Terengganu pada masa itu, semuanya 80% keatas. Dari mana ramai sangat manusia mengundi diTerengganu ni?

1 ulasan:

  1. Puak hipokrit UMNO ni akan buat apa saja asalkan mereka rampas kembali Selangor..."goldmine"!!Apa saja...tak ada istilah halal, haram...dosa pahala..siksa kubur, syurga neraka...mereka akan persetankan semua itu semata-mata utk terus berkuasa dan terus merompak harta negara!!!Bila berkuasa saja...Aku Kaya!!!! Dasar parti hipokrit...orang melayu akan terus ditipu dng laungan ketuanan melayu!!

    BalasPadam