Selasa, 26 Julai 2011

Ngerii..Mayat Sopian Reput dan Kepala Hampir Terbelah..

Misteri kehilangan seorang ejen pekerja asing sejak dua hari lalu terungkai apabila mayat mangsa ditemui dalam keadaan ngeri di sebuah ladang getah di Felda Pasir Besar, dekat Gemas, awal pagi semalam.

Lebih memilukan apabila mayat Mohd Sopian Mustafa, 34, yang hampir reput dan dipercayai dibunuh ditemui adiknya sendiri dalam lubang sedalam kira-kira satu meter dan ditutup dengan daun kering.

Menceritakan penemuan itu, Mohd Yatim, 29, berkata, dia berasa tidak sedap hati apabila dimaklumkan polis mengenai penemuan kereta Perodua Kancil milik abangnya di ladang berkenaan, kira-kira jam 12.20 tengah, malam kelmarin.

“Sejurus tiba, saya segera mencari di sekitar kawasan itu sebelum menemui satu lubang mencurigakan yang hanya ditutupi daun kering kira-kira 50 meter dari kereta berkenaan.


“Sebaik mengalihkan daun itu, hati saya remuk melihat mayat abang yang hampir reput dengan kepala hampir terbelah dan masing-masing satu daripada pergelangan tangan dan telinganya putus.1 ulasan:

  1. huh..perkara beginilah sepatutnya yang harus ditangani oleh pihak polis dengan sebaik mungkin..rakyat rasa tak selamat.

    BalasPadam