Jumaat, 23 September 2011

Fuhh..Inilah Isu Panas Untuk Umno Kembali Merampas Selangor..

Inilah isu panass yang menyebabkan Umno dengan mudah dapat merampas semula Selangor daripada Pakatan Rakyat pada Pru13 nanti...Kelemahan yang sangat ketara pada MB Selangor Khalid Ibrahim menjadikan Umno bersemangat macam pahlawan Hang Musibat adanya.

Paling memanaskan pungkok Umno ialah..Dalam tempoh enam bulan tahun ini, Kerajaan Negeri Selangor berupaya menambah simpanan tunai sebanyak RM200 juta, menjadikannya RM1,100 juta.

“Jumlah ini merupakan rekod kewangan paling baik negeri bertuah ini dalam tempoh 28 tahun ,” kata Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim..Lagi teruk ialah Kerajaan PR Selangor dapat memberi air percuma kepada golongan yang susah dan miskin secara percuma.Anak-anak orang Selangor yang memasuki IPT pula diberi bantuan kewangan dari kerajaan negeri.Warga emas yang bergigi emas dan ketegak dengan Umno disediakan pula Skim Usia Emas.

Ditambah pula anak-anak selangor yang lahir akan diberi skim Tabung Warisan Anak Selangor.Kerajaan negeri semenjak 2 tahun ini,telah memperbanyakkan membina rumah mampu milik untuk golongan miskin dan susah di Selangor.

Tahun depan lebih malang lagiii bagi rakyat selangor..apabila kerajaan Negeri Selangor menetapkan gaji minimum RM 1500.00 bagi setiap pekerja di bawah kerajaan negeri.

Adussss...apa hal dengan kerajaan PR Selangor nii..banyak sangat buat skim untuk rakyat,kalau macam ni beb gua gerenti PR akan "Tumbanggg...kan Umno" dan Umno Haprak akan tersungkur lantas menelan air liur untuk kali kedua berturut-turuttttt..InsyaAllah..Hancuss Umno...

2 ulasan:

 1. meleleh air lior malaon noh omar nak jadi menteri besar selangor.
  hati-hati khalid ibrahim pengundi haram, pengundi misteri dan pengundi hantu ramai di selangor.
  mereka inilah yang membawa rebah, bukannya semua rakyat selangor.
  pastikan 8.0/5.0 perkara di tunaikan sebelum pru13.
  jika tidak pakat dengan amiga,
  lancarkan bersih 3.0 ke seluruh negara.

  - omar toyo.

  BalasPadam
 2. Takbiiir...Allahu akbar... masya Allah..

  BalasPadam