Isnin, 19 September 2011

Kenyataan Yang Buat Gua Nak "Termuntah"...

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, pemansuhan Akta Keselamatan Dalamjasa dan budi kerajaan Barisan Nasional (BN) yang diperjuangkan selama ini,” Negeri (ISA) adalah usaha menjadikan Malaysia sebagai negara demokrasi terbaik di dunia.

Najib berkata, langkah tersebut dapat dilaksanakan kerana kejayaan pembangunan negara, sikap rakyat yang semakin matang serta peningkatan kesedaran masyarakat terhadap hak asasi manusia.

“Ini bukan desakan mana-mana pihak, tetapi katanya ketika berucap pada majlis Rumah Terbuka Aidilfitri beliau di sini, semalam.

Najib berkata, cadangan berkenaan adalah sebagai transformasi politik negara dalam perihal menjaga hak asasi manusia.

“Sudah sampai masa kita melangkah ke hadapan membawa negara (ke tahap) begitu tinggi bukan sahaja dari segi ekonomi serta pendidikan, tetapi pegangan prinsip demokrasi kita nak letak antara terbaik di dunia,” katanya.

Beliau berkata, kerajaan BN akan meneruskan pembelaan dalam semua aspek bagi meningkatkan kesejahteraan rakyat.

“Kita negara moden dan progresif, kita tak lupa mereka yang menyokong kita, di luar bandar dan bandar yang perlu diberi perhatian apa yang dikehendaki rakyat, tekanan dan masalah kehidupan kita akan teruskan (pembelaan),” katanya.

Sementara itu, Perdana Menteri berkata, keunikan negara Malaysia perlulah dijaga dan dipupuk dengan rasa muhibah selaras dengan pembangunan negara.

Katanya, dengan itu rakyat dapat menyambut pelbagai perayaan dalam suasana harmoni tanpa rasa bimbang dan takut.


6 ulasan:

 1. Ada tengok cerita Mr Bean dak

  BalasPadam
 2. Pegi mampos le najib..kenyataan bangang...

  BalasPadam
 3. Muhamad dari Kerela , anak dia Mahathir jadi PM itu dlm 30 tahun aje ... nanti dlm 10 tahun kita akan ada PM dari rakyat Bangla. Maka barua2 british dan penganut2 APCO YAHUDI LAHANAT akan berjuang habis habisan dengan laungan HIDUP BANGLAYU HIDUP BANGLAYU .. kui kui kui .. muntah dah.

  BalasPadam
 4. mai kita pakat pakat muntahhhhhhhhh.....

  kah kah kah kah

  BalasPadam