Jumaat, 13 April 2012

Siapa Mamat Nii..?? Nampak Cerdik Tapi Banganggg..

Ketua Pemuda MCA Wilayah Persekutuan Chiew Lian Keng menggesa penganjur supaya membatalkan perhimpunan BERSIH 3.0 di Dataran Merdeka pada 28 April kerana didakwa menjejas hak rakyat Malaysia yang lain.

Chiew juga menggesa gabungan Himpunan Hijau untuk berarak dari KLCC ke Dataran Merdeka untuk menyertai perhimpunan BERSIH 3.0 di Dataran Merdeka pada hari itu.

Chiew memberi amaran bahawa perhimpunan itu akan menjejaskan aliran trafik dan memberi masalah kepada penduduk kota Kuala Lumpur.

Dalam satu kenyataan semalam, Chiew berkata perarakan itu tidak perlu diadakan sekiranya penganjur bertegas untuk berhimpun.

“Tiada masalah akan timbul jika ada kompromi dalam soal lokasi, jadi mengapa mereka terus timbulkan perkara ini?"

Chiew berkata penganjur perhimpunan tersebut, Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (BERSIH 2.0) perlu memfokuskan kepada pilihan raya bersih dan adil, dan bukannya untuk menjadikan Dataran Merdeka sebagai lokasi perhimpunan.

Katanya lagi, Dataran Merdeka tidak sesuai dijadikan lokasi perhimpunan kerana tidak disenaraikan dalam Akta Perhimpunan Aman 2011.

Malah, dataran di tengah-tengah pusat bandar Kuala Lumpur itu juga signifikan dari segi sejarah, katanya lagi.

Beliau turut mengesyaki bahawa perhimpunan itu akan digunakan pemimpin Pakatan Rakyat sebagai pentas politik dan juga untuk meraih undi dalam pilihan raya akan datang.

JuRaGan :  Jangan jadi mengong Ooo..Olang cina suma sulah tatak mau ini BN Ooo..Lu lagi jilat itu pungkok pemimpin Umno..Olang mali KL cara aman Ooo..itu mata-mata pencacai Umno jugak kasi roadblock sana sini mau kasi kecoh dan jem KL..lu atak nampak ka..atau lu bengong punya Olangg ??

Itu hospital cina sapa kasi losak Ooo..Polis laaa..kasi sumpit itu water canon dalam itu hospital,kemudian tatak menaku salah..suma cina punya olang nampak dan tau..lu satu olang jugak mengonggg..

Suma mali KL sebab mau kasi ini PRU bersih maaa..bukan sebab parti pembangkang tapi untuk lakyat Malaysia..talak kila mana parti maa..talak kila apa bangsa maa..suma mau keadilan..Mali KL mau tutuk dan bantah bukan mau kasi losak maaa...mengong selupa mongettt...
Tiada ulasan:

Catat Ulasan