Ahad, 1 Julai 2012

Menteri Ini Mengigau Disiang Hari...

Sokongan belia berbangsa Cina terhadap kerajaan Barisan Nasional (BN) kini meningkat lebih 50 peratus berbanding ketika pilihan raya umum yang lalu, kata Menteri Belia dan Sukan Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek.
Beliau berkata peningkatan sokongan belia Cina ini dapat dilihat melalui sokongan kumpulan itu terhadap penganjuran program belia yang diadakan besar-besaran, misalnya Himpunan Jutaan Belia di Putrajaya pada Mei lalu.
"Pada tahun 2008 memang terdapat sedikit kemerosotan dari segi sokongan dengan melibatkan beberapa sentimen yang tidak berpihak kepada kita.
"Namun, kita yakin perubahan yang berlaku ketika ini disebabkan golongan belia Cina ini sudah dapat memahami isu sebenar yang berlaku dalam landskap politik negara," katanya pada sidang media selepas menyampaikan sumbangan kepada 200 penerima kaum Cina dari Parlimen Kemaman di sini, Sabtu.
Ahmad Shabery berkata masyarakat Cina di negara ini seharusnya menghargai keprihatinan kerajaan terhadap kebajikan mereka tanpa mengambil kira sempadan budaya dan agama.
Sebagai contoh, katanya pembinaan Dewan Komuniti Tionghua Kemaman di Kampung Bukit Mak Dayang yang melibatkan kos RM3.8 juta membuktikan kerajaan sentiasa berusaha menyediakan kemudahan kepada mereka.

JuRaGan :Baganggg..lu bawa K-Pop dan pelbagai program maksiat..memanglah golongan ini akan hadir beb..tapi janganlah lu perasan mereka akan sokong lu orang...lu ingat otak kaum belia cina ni mcm otak melayu Umno ke??kirim salam sikitt...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan