Selasa, 11 Disember 2012

Pengakuan Berani Mamat Nii..Buat Pimpinan Umno "Gila Meroyannn"..

Datuk Seri Panglima Lajim Ukin (gambar) membuat Akuan Bersumpah (SD) hari ini dengan mendakwa pemimpin BN Sabah telah menggunakan balak untuk kekayaan ahli politik utama dan pemimpin kerajaan Sabah.

Menurut Lajim dalam SD itu, buat sekian lama, pembalakan telah menjadi sumber untuk mengkayakan diri bagi segelintir ahli politik dan pemimpin kerajaan Sabah.

"Dari pengalaman saya sendiri sebagai Timbalan Ketua Menteri, saya mengesyaki bahawa lesen pembalakan sering dianugerahkan kepada individu yang rapat dengan pemimpin kerajaan Sabah," katanya.

Beliau juga berkata, wang haram dari kegiatan rasuah ini disyaki disimpan di luar negara menggunakan ejen yang mengendalikan penjualan balak pada harga yang rendah dan merugikan Kerajaan Negeri.

Keuntungan dari penjualan balak pada harga rendah ini kemudiannya disalurkan sebagai rasuah dan dimasukkan ke pelbagai akaun di luar negara, yang akhirnya dipindahkan semula untuk manfaat ahli politik utama dan pemimpin kerajaan Sabah, katanya.

"Saya bersedia untuk memberi kenyataan kepada mana-mana pihak berkuasa dari mana-mana negara yang menyiasat perkara ini untuk menghentikan jaringan rasuah yang melibatkan anugerah lesen pembalakan yang telah lama merugikan rakyat Sabah," tegas Lajim dalam SD itu.Seterusnya Di Sini..

4 ulasan:

 1. Pemimpin Umno adalah pemmpin paling CELAKA!

  BalasPadam
 2. Inilah perangai Umno,dulu,kini dan selamanya..Itu sebab berebut nak jadi YB.Matlamat mereka Perut dan Bawah Perut..

  BalasPadam
 3. Ada blog umno yang kata,PR tidak mampu untuk jatuhkan reputasi Musa,kerana Musa Aman teguh umpama Gunung Kinabalu.

  BalasPadam
 4. umnot...umnot....juta juta ada masyuk...kubur masyuk belakang kira...munkar...nakir...usah baca...neraka dalam ada duduk tau cerita....

  BalasPadam