Selasa, 16 April 2013

Inilah YB Muka Tak Malu..

Barisan Nasional (BN) akan menamakan pemimpin Umno tempatan sebagai calon parlimen Pasir Mas daripada mengundang kontroversi dengan meletakkan Datuk Ibrahim Ali di bawah bendera mereka pada Pilihan Raya 2013, kata satu sumber.

The Malaysian Insider difahamkan Pengerusi BN Datuk Seri Najib Razak dan Pengerusi BN Kelantan Datuk Seri Mustapa Mohamed mahu mengelakkan daripada dikaitkan dengan presiden kumpulan Melayu berhaluan kanan itu.

“Ibrahim Ali tiada dalam senarai,” kata sumber yang mengesahkan senarai calon Kelantan telah diserahkan kepada Mustapa yang akan mengumumkannya hari ini.

“Najib dan To Pa komited untuk membawa muka baru yang lebih berpandangan holistik dan maju dalam hubungan kaum,” kata satu lagi sumber dan menambah ini menyebabkan Ibrahim tidak dipilih sebagai calon BN.

Perdana menteri paling lama berkhidmat Tun Dr Mahathir Mohamad telah melobi agar Ibrahim dimasukkan dalam senarai calon BN dengan mengatakan presiden Perkasa itu adalah penyelamat negara.

Dr Mahathir juga merupakan penaung kepada Perkasa yang memperjuangkan hak Melayu yang sudahpun dijamin oleh Perlembagaan Persekutuan.

Ibrahim bertanding di atas tiket PAS dalam Pilihan Raya 2008 dan menang kerusi Pasir Mas. Beliau kemudiannya mengumumkan dirinya sebagai calon bebas dan dilihat rapat dengan Umno dan BN.

Beliau menubuhkan Perkasa untuk memperjuangkan hak Melayu selepas pilihan raya bersejarah yang menyaksikan BN kehilangan majoriti tradisi dua pertiga di parlimen dan beberapa buah negeri. Perkasa mempunyai lebih kurang 200,000 orang ahli yang majoritinya merupakan ahli Umno.

JuRaGan : Jadi Barua Umno saja lu braderrr..sekarang baru lu tahu,bahawa lu bukan ada velue pun pada umno..macam sampah aje beb..Gua cadangkan lu bertanding atas tiket "Bas"..dan lambang pun lambang "Bas"..kuah3..Mahathir Si "Pengkianat Negara" akan turun bantu lu beb..Gua rasa lu pasti menang..tapi menang sorak laaa...kuah33 ulasan:

 1. INGAT NK TUBUHKN PARTI BARU IAITU PARTI LUBANG JAMBAN,NAK AJAK PAK BERAHIM NI JADI MURSYIDUL AM PARTI BARU NI LA SBB DIA JE YG LAYAK...

  BalasPadam
 2. mak ibrahim ali ni MAK DIA berjunum dengan babi tu sebab anak dia jadi macam tu

  BalasPadam
  Balasan
  1. sabar byk2 istiqfar..ingat ALLAH

   Padam