Khamis, 4 April 2013

Kerana Takut..Zul Kulim Terpaksa Mohon Maaf Kali Kedua..

Permohonan maaf oleh Datuk Zulkifli Nordin yang didakwa sebagai tidak serius oleh sesetengah pihak menyebabkan Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu itu membuat permohonan maaf kali kedua.
Zulkifli berkata, beliau secara terbuka mengakui kesilapannya buat kali kedua apabila terdapat penganut beragama Hindu tidak puas hati dengan permohonan maafnya sebelum ini.

Bagaimanapun beliau pada masa yang sama menyatakan kekesalannya apabila terdapat pihak yang mengaitkan ceramah tersebut dengan Pertubuhan Pribumi Perkasa (Perkasa).

"Saya diberitahu saya tak serius mohon maaf sebab melakukannya dalam ceramah, sebab itu saya buat sidang media sekali lagi. Kita kena berani.

"Memang saya buat silap tapi jangan diputar belit atau dipolitikkan," katanya pada sidang media, dekat sini, Rabu.

Katanya, taktik kotor mengeluarkan semula klip video ceramahnya 10 tahun lalu ketika bersama PAS dan disunting dengan meletakkan label 'Zul Nordin Perkasa' dipercayai dilakukan oleh pembangkang untuk mengalihkan perhatian masyarakat terhadap isu yang dihadapi mereka.

Beliau menjelaskan, pembangkang berdepan isu-isu yang boleh membawa kebencian dan kemarahan rakyat termasuklah isu penggunaan kalimah Allah, klip video didakwa pemimpin pembangkang dan keceluparan mendakwa pencerobohan di Lahad Datu sebagai sandiwara.

Katanya, konflik dalaman pembangkang seperti pembahagian kerusi dan penolakan secara terbuka pemimpin akar umbi terhadap Anwar sebagai perdana menteri turut menyebabkan pembangkang terdesak melakukan perkara ini.

Menurut Zulkifli, beliau percaya taktik ini digunakan pembangkang setelah melihat sokongan rakyat terhadap Perkasa yang semakin meningkat.

"Saya yakin pembangkang berusaha mengalihkan isu dengan merekacipta dan mengolah rakaman tersebut dengan mengaitkan Perkasa, seolah-olah Perkasa sebuah pertubuhan ekstremis, komunis, pelampau, jumud dan rasis.

4 ulasan:

 1. oh bila kena diri sendiri kata orang putar belit kenyataan tapi yang diri dok buat fitnah kajadian yang tak pernah ujud boleh pula hang belajaq dari Zul oooi,yang hang dok pi bawa keluaq cerita-cerita yang dah basi 40 tahun tu boleh pula bila geng PEKSAM hang dok buat cerita kat orang tak pak la nie baru hang tau yang langit tu tinggi dan bumi nie luas dan laut tu dalam ,tu hang tak jeguk lagi hutan belantara tu kelam atau cerah.

  BalasPadam
 2. Sokongan perkosa meningkat? hanya orang kurang waras saja yg sokong tu...

  BalasPadam
 3. dia ni dah gila meroyan...kerusi dah sayup dari mata...menganggur la nampaknyer zul kolom lepas pru 13 nii...kah kah kah kah kah kah ..

  BalasPadam
 4. Lepas PRU ni, kalau ternampak orang bawak plastik dengan besi bengkok sebatang merayau-rayau cari barang recycle, tak de orang lain, dia lah tu...

  BalasPadam