Sabtu, 20 Ogos 2011

Subhanallah...Macam ini Punya Melayu Islam Pun Ada..??

Subhanallah..macam ini punya Melayu Islam pun ada di bumi Malaysia ini..??Mcm manalah ada manusia yang jahil sampai tahap begini sekali,mungkin inilah yang Allah perkatakan di dalam Al Quran "Adakah sama orang buta dengan orang celik" maksudnya adakah sama setiap perbuatan orang yang buta,iaitu mereka yang jahil dan melakukan mengikut kepala otak mereka sahaja,

Mereka tidak kenal Halal dan Haram,Dosa dan Pahala,Syurga dan Neraka.Inilah akibat sistem pendidikan sekular UmnoPorn yang diwarisi daripada penjajah.Mereka-mereka inilah yang akan mudah diresapi dengan dakyah kristian yang memperlihatkan kesamaan dalam Kristian dan Islam.

Bagaimana dalam bab yang begini mudah dan simple pun mereka masih tercari-cari akan halal dan haram jadahnya setiap perbuatan dan perlakuan mereka??.Gua rasa budak tadika Islam pun tahu,halal dan haramnya perbuatan seperti di bawah ini..baca di bawah..

Pihak pengurusan penyanyi Nurul Wahab meminta maaf berhubung isu penyiaran iklan promosi hari Raya pusat pengurusan badan, Glow-Glamour yang memapar penyanyi itu berpakaian terdedah.

Menurut pengurusnya, Badrul Hashim, Nurul yang merupakan duta Glow-Glamour tidak mengetahui mengenai iklan tersebut termasuklah gambar yang dipaparkan oleh pihak pengeluar produk itu.

"Memang sebelum ini Nurul ada mengambil beberapa gambar termasuklah gambar yang dijadikan sebagai iklan Hari Raya bagi tujuan promosi Glow-Glamour pada masa akan datang.

"Tetapi Nurul tidak tahu gambar yang terdedah pula menjadi pilihan untuk dipaparkan pada iklan tersebut," katanya yang dihubungi mStar Online, di sini, Jumaat.

Paparan iklan promosi raya yang menunjukkan gambar Nurul berpakaian seksi.

Tambah Badrul, dia telah pun berjumpa dengan pihak Glow Glamour untuk bertanyakan isu tersebut dan pusat pengurusan badan itu meminta maaf atas kesilapan memilih gambar yang tidak sesuai untuk iklan promosi raya.

"Setelah berbincang, mereka telah meminta maaf dan tidak tahu perkara ini boleh menjadi sensitif dan tidak sesuai bagi tujuan promosi Ramadan dan Aidilfitri, tambah pula ada gambar masjid pada paparan iklan Hari Raya itu.

"Malah pusat pelangsingan badan itu telah menarik balik iklan tersebut dan membuat permohonan maaf menerusi laman web mereka dan di akaun Facebook," jelasnya.

Ditanya apakah reaksi Nurul apabila isu iklan tersebut dibangkitkan, penyanyi itu yakin dia tidak bersalah dengan hal itu cuma risau reputasinya tercalar.

Nurul kini berada di Sandakan, Sabah, bagi menghadiri sebuah sidang perniagaan.


JuRaGan : Alhamdulillah masih ada lagi insan yang berani membuat teguran,seperti yang disarankan oleh Allah "Amar Makruf Nahi Mungkar" untuk menyedarkan pihak yang bangga dengan kejahilan mereka untuyk kembali kepada Islam..Hancusss UmnOpORn...


3 ulasan:

 1. Ditanya apakah reaksi Nurul apabila isu iklan tersebut dibangkitkan, penyanyi itu yakin dia tidak bersalah dengan hal itu cuma risau reputasinya tercalar.

  p/s..bimbang sgt reputasinya tercalar dimata mnusia..adeh..yakin xbersalah pula tu...

  kalau tengok kenyataan2 dia ni, macam ambil gambar mendedah tu xsalah, yg salah bila gambar tu xkena dgn iklan raya(dpan gmbar masjid)..adeh

  smoga diberi hidayah oleh ALLAH..dan smoga kita juga terpelihara dari tipu daya syaitan...

  BalasPadam
 2. Inilah manusia yang menjadi Idola muda-mudi masa kini.

  Dan ini jugalah manusia yang diberikan ruang seluas-luasnya oleh umno bagi merosakkan pemikiran anak-anak muda agar tidak menghayati dan memperjuangkan Islam.

  BalasPadam
 3. boycot lagu nurul

  BalasPadam