Isnin, 2 April 2012

Subhanallah..40 "Buta" Selepas Merobohkan Masjid..


Ingatkah kita kepada Masjid Babry yang dirobohkan oleh orang Hindu di India. Rupanya , selepas perobohan tersebut ada peristiwa yang aneh berlaku kepada mereka yang merobohkannya rumah Allah ini. Bacalah.

Sekitar 40 orang Hindu yang terlibat dalam serangan keji ke atas Masjid Babry untuk merobohkannya pada tanggal 6 Desember 1992,telah mendapat buta setelah gagal diubati walaupun dirawat oleh doktor-doktor pakar terkenal di India.

Berita ini diketahui melalui laporan yang dihebahkan oleh akhbar Anshary Express yang diterbitkan di India. Ahbar itu memberitahu propaganda umat Hindu untuk merobohkan masjid tersebut turut disertai sejumlah besar orang-orang Hindu ekstrem dari berbagai pelosok India. Mereka sebelumnya telah lama mendapatkan latihan untuk tujuan itu.

Akhbar tersebut juga menyatakan 31 orang yang buta itu tinggal di satu komplek di kota Maharinor. Sebelumnya , mereka pernah melakukan usaha merobohkan masjid tua milik umat Islam itu namun belum berhasil.
S
ekarang setelah masjid ini dirobohkan, kumpulan yang buta ini bergantung hidup kepada bantuan yang diberikan organisasi-organisasi Hindu. Selain 31 orang, terdapat 9 orang lain yang merupakan anggota organisasi Gazy Boora di Atar Pradesh turut hilangan penglihatan mereka atau buta setelah terlibat sama merobohkan Masjid Babry.

Berdasarkan laporan akhbar tersebut, mereka yang buta menyesali tindakan tersebut dengan menyatakan bahwa tuhan-tuhan mereka telah murka terhadap mereka karena telah merobohkan Masjid Babry. Menurut mereka, kebutaan yang mereka alami itu tidak lain adalah sebagai balasan dari tuhan-tuhan mereka itu .
Menurut klaim/wakil mereka, salah seorang waris dari orang-orang tersebut menyebutkan, anak lelakinya memang telah mendapatkan latihan khusus untuk turut serta dalam tindakan merobohkan masjid itu namun ia mengaku belum mengetahui identiti pihak yang telah melatih anak lelakinya itu.

Penduduk setempat terutama yang berada di kawasan sekitar Masjid Babry berkeyakinan bahawa dengan tindakan perobohan tersebut itu mereka telah melakukan dosa besar.Sebab itulah, balasannya mereka menjadi buta.

Sekali pun kejadian ini sudah lama, tetapi mudah-mudahan menjadi pengajaran. Kehilangan penglihatan mereka / buta merupakan azab dari Allah ke atas mereka.Tindakan meroboh Masjid Babry jelas sekali amat besar dosanya.

JuRaGan : Orang hindu biasalah..mereka kafir,mestilah musuhnya islam..Tapi bagaimana pulak dengan orang melayu yang merobohkan Masjid Bujal di Trengganu?? Mata tak buta..tapi buta mata hati sampai ke mampouss..lagi azab beb..

sumber: itsmesaiful.blogspot.com

5 ulasan:

 1. Pakcu Rantau Panjang2 April 2012 11:43 PTG

  Kadang-kadang kudrat dan pembalasan Allah sampai kepada manusia dengan cepat mau pun lambat hasil dari tangan mereka meroboh masjid.

  Tapi hari ini sesama Islam pun sudah ada perkara yang hampir sama kearah tersebut. Kenapa berlaku demikian?
  Kita mudah menunding jari dan menuduh orang tapi hakikatnya kerana sesama Islam telah meroboh ukwah yang sepatutnya terjalin kerana perbedaan fahaman politik lalu terbawa kepada rasa dengki dan kianat yang membawa tindakan diluar kawalan.

  Maka inilah satu cara kejayaan yang dibuat oleh musuh Islam dengan memusnahkan ikatan ukwah sesama Islam tampa disedari dengan cara mencipta perpecahan melalui gelangang politik yang membawa pertempuran wasilah dan fahaman yang tak sehaluan...walahualam

  BalasPadam
  Balasan
  1. ISLAM DATANG UNTUK MEMECAHKAN DIANTARA FAHAMAN JAHILLIAH DAN ISLAM...DARI ZAMAN NABI LAGI TIDAK PERNAH WUJUD UKHUWAH DIANTARA MEREKA YANG MEMPERJUANGKAN SEKULAR (JAHILLIAH) DENGAN PERJUANGAN ISLAM..TOLONG FAHAMI MAKSUD PERPECAHAN DIKALANGAN ORANG ELAYU,KENA BANYAK BELAJAR DAN BELAJAR MENGAPA MEREKA BERPECAH.

   KENAPA KITA TAK KECEWA APABILA NABI BERPERANG DENGAN SAUDARANYA SENDIRI,DAN BUNUH-MEMBUNUH SESAMA SENDIRI..INI BUKAN LAGI PECAH BELAH,TAPI DAH SAMPAI BERBUNUH..MENGAPA????SEBAB SATU PUAK PERTAHANKAN FAHAMAN JAHILLIAH DAN SATU PUAK PERTAHANKAN ISLAM...SAMPAI MATI TAK AKAN BERSATU,KECUALI SEMUANYA BERSATU DIATAS PRINSIP ISLAM..

   MCM PAS DAN UMNO..PAS DASARNYA AL QURAN..UMNO SEKULAR..JADI MANA BISA BERSATU..PEMIMPIN WANITA PAS TUTUP AURAT,PEMIMPIN WANITA UMNO BUKA AURAT..PAS IMATAHKAN MASJID..UMNO NAK MATIKAN PROGRAN DI MASJID..PAS WUJUDKAN BANYAK SEKOLAH AGAMA...UMNO HENTIKAN BANTUAN SEKOLAH AGAMA..BANYAK LAGI YANG PASTINYA TOGHUT DAN ISLAM TAK AKAN BERSATU!!11

   Padam
  2. demokrasi adalah alat untuk memecahkanbelahkan umat islam, sedar atau tidak.........

   Padam
 2. ADA JUGA SATU BERITA YANG KURANG DIHEBUHKAN,IAITU SEORANG PEMUDA YANG TERLBAT MERBOH MASJID ITU HIDUP SENGSARA,SUSAH TIDUR DAN BERBAGAI GHAPLAH, INGGA DIA MEMELUK ISLAM DAN PINDAH DARI TEMPAT TINGGAL ASAL YANG DIDIAMI PARA EKTREMIS HINDU,KINI DIA MENJADI MUSLIMIN DAN BERUSAHA BERDAKWAH PULA PADA MASYARAKAT YANG ANTI-ISLAM,MASYALLAH ! ALLAHU AKHBAR,TAPI DI MALAYSIA ADA GEROMBOLAN MUNAFIK MEMERINTAH NEGARA MENGAKU ISLAM TAPI MENENTANG KUAT DASAR & HUKUM ISLAM !

  BalasPadam
 3. betul ke cerita tu wahai amurria? dongeng tu.....

  BalasPadam