Isnin, 27 Mei 2013

Apa Hal Pulak Ustaz Ni Melalut..???

Inilah ustaz tahap Macai Umno yang gua tak respek langsung beb..apahal lu cite tajuk lain sedangkan ketua pegawai eksekutif AirAsia X Azran Osman-Rani hanya menegur Utuinaseng jangan memainkan api perkauman dan biarlah berita yang keluar lebih berkualiti untuk tatapan rakyat..

 Teguran ikhlas mamat ni di tempelak oleh Ustaz Ridhuan Tea Tarik agar Mamat Azran nii perbetulkan dulu pakaian pramugari Air Asia..Ini sudah kes kokok power tapi pungkok selaput Taik beb..

Pramugari MAS macam mana..???dah lebih 50 tahun dah beroperasi dengan Pegawai atasan semuanya orang Melayu Umno yang beragama islam,tapi arak masik dihidangkan dan pakaian pramugarinya masih menjolok mata..???apa cite beb..

Atas prihatin ulamak Umno lah menjadikan pramugari 
MAS ini berpakaian menutup aurat..???

Seorang penulis pojok akhbar Mingguan Malaysia Ridhuan Tee Abdullah menyarankan agar syarikat penerbangan tambang murah AirAsia lebih menumpukan kepada usaha untuk menyediakan pakaian sopan kepada pramugari wanitanya dan bukan menyerang akhbar milik Umno itu.
Tee dalam tulisannya hari ini berkata demikian sebagai mengulas kenyataan ketua pegawai eksekutif AirAsia X Azran Osman-Rani yang menyata ras meluatnya ke atas pendirian pengarang Utusan.

Tee menasihatkan Azran agar “jangan menjadi terlalul liberal dan bersekongkol dengan ultra kiasu”.

“Nasihat saya, jaga baik-baik syarikat tambang murah itu. Tidak perlu campur perkara di luar bidang. Kalau tak tahu lebih baik diam.

“Fikirkan bagaimana cara untuk memanjangkan skirt dan menutup dada pramugari Melayu di syarikat penerbangan murah itu,” katanya dalam tulisan tersebut.

Tee juga berkata beliau “muak” dengan layanan AirAsia ke atas pengerusi kumpulan Virgin Richard Branson dalam satu majlis.

Branson dalam majlis yang didakwa berakhir dengan acara “mandi arak” itu berpakaian seperti pramugari perempuan.

“Pramugari Melayu dipaksa melayan beliau termasuk mencukur bulu kakinya. Tertanya-taya saya ke mana hala tu...

1 ulasan:

  1. Betul la ustaz tu cakap. Melalut kebendanya?

    BalasPadam